sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mitä luen juuri nytVasemmalla ovat kirjat, joita jo luen. Oikeanpuoliset
odottavat vuoroaan.Miten tämä nyt taas meni tähän?


Ei se väärin ole. Minulla on samanaikaisesti kahdeksan kirjaa lukupuolissa, ja kymmenen kirjaa odottaa lukemista. Tällaista tämä on ollut niin kauan, kuin muistan.

Luettavana nyt


1. Saunajooga. Rauhoitu ja rentoudu, Tiina Vainio. -Lainasin hetken mielijohteesta kirjaston uutuuspöydältä. Tällä ei nyt ole juurikaan tekemistä varsinaisen joogan kanssa, jota harrastan. Tosin mainittakoon, että kuten joogassa yleensäkin, myös tässä korostetaan hengityksen merkitystä. Samoin keskivartalon lihastukeen kiinnitetään huomiota. Mukana on saunajoogaohjeiden lisäksi myös erilaisia juomaohjeita ja saunahoitovinkkejä (kasvonaamiot, yms.). Kauniisti kuvitettu kirja. Tuskin muuttaa elämääni mitenkään, enkä varmaan edes lue kannesta kanteen. Lainasin ihan muuten vaan, koska kirjan tervehenkisyys ja tunnelmallisuus viehätti minua.

2. The Little White Horse, Elizabeth Goudge. -Tämä oli kesken jo puoli vuotta sitten.

3. Kuolleet sielut, Nikolai Gogol. -Lainasin tämän kirjan ystäväni vinkin pohjalta. Keskustelimme siitä, miten maanviljelijät toisinaan venyttävät lehmiensä kuolemien ilmoittamista Nautarekisteriin, jos tukikausi on lopuillaan, koska tuet maksetaan elävien eläinten lukumäärän perusteella. Tästä puhe sitten siirtyi tähän kirjaan. Gogol on minulle ennestään tuttu Päällystakki- ja Nenä -novelleista, joista pidin kovasti. Tämä kirja saa tällä hetkellä paljon huomiota minulta. Kannet ovat hieman vääntyneet, koska tämä viettää niin paljon aikaa käsilaukussani.

4. Kaksi miesmonologia, August Strindberg. -Suomalaissyntyinen tatuointitaiteilija Sara Fabel suositteli tätä kirjaa Facebookissa. Kiinnostuin, ja tilasin omaksi. Lainaaminen ei tullut kysymykseen, koska tätä ei saanut yhdestäkään Satakirjastojen kirjastosta lainaksi. Tämä kilpailee tällä hetkellä huomiostani Gogolin kanssa. Ihanteellinen käsilaukkukirja pienen kokonsa takia. Paperiset irtokannet tosin piti poistaa, etteivät menisi rikki.

5. Light on Pranayama, B.K.S. Iyengar. -Tästä lisää täällä.

6. Puolikas taivasta, Nicholas D. Kristof & Sheryl Wudunn. - Luin tästä artikkelin netissä, ja lainasin saman tien. Kirja on vasta alussa, mutta tuskin se nyt aivan luokaton on, koska kirjoittajat ovat voittaneet Pulitzerin eräästä aiemmasta reportaasistaan. Takakannesta: "Tyttöjä ja naisia kuolee joka päivä pelkästään sukupuolensa takia. 1900-luvun kaikissa sodissa kaatuneiden sotilaiden määräkin kalpenee, kun sitä verrataan viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana tapettujen tyttöjen valtavaan joukkoon. Puolikas taivasta puhuu karua kieltä sukupuolisidonnaisesta väkivallasta, ihmiskaupasta, prostituutioon pakottamisesta ja äitiyskuolleisuudesta."

7. Tohtori Faustus, Thomas Mann. -Olen nyt sivulla 212. Toistaiseksi ei yhtä hyvä, kuin aiemmin lukemani novelli Kuolema Venetsiassa. Minulla on vaikeuksia saada tästä otetta.

8. Tears of the Desert, Halima Bashir. -Kyllä, edelleen kesken.

Lukemista odottavat


9. Silmarillion, J.R.R. Tolkien. -Olen aikonut lukea tämän jo vuosia. Kuvassa vasemmalla on vuodelta 1979 oleva kirjaston lainakirja, jonka aion palauttaa, ja oikealla juuri omaksi tilaamani, tuliterä pokkariversio.

10. Elizabeth Taylor, Donald Spoto. -Ostin talvella Sokoksen alennuslaarista hetken mielijohteesta. En ole Elizabeth-fani, mutta vaiherikkaat elämänkerrat kiinnostavat aina. Hyvä tarina on aina hyvä tarina.

11. Nälkäpeli, Suzanne Collins. -Haluan tietää, mistä kaikki puhuvat. Ystäväni mukaan tämä muistuttaa suuresti Stephen Kingin The Long Walk -tarinaa, jonka King julkaisi vuonna 1979.

12. Buddenbrookit, Thomas Mann. -"Saksalaiseksi Forsytein taruksi sanottu sukuromaani vyöryttää eteemme mahtavan kauppiasperheen vaiheet."

13. Minä, Marie Antoinette. Carolly Erickson. -Ystäväni suositteli tätä minulle. Lisäksi Marie Antoinettesta kertovat elokuvat ovat olleet kiinnostavia, joten odotan tältä kirjalta melko paljon kahdestakin syystä. Plussaa houkuttelevista kansista!

14. Huijari Felix Krullin tunnustukset, Thomas Mann. -Thomas Mannin viimeinen teos. Niin tässä listassa, kuin myös Mannin tuotannossakin.

15. Yoga Mala, Sri K. Pattabhi Jois. -Ostin joulukuussa.

16. Paikka vapaana, J.K. Rowling.Ostin joulukuussa.

17. Vuonna 1984, George Orwell. -Jos tämä on puoliksikaan niin hyvä, kuin Eläinten vallankumous, niin tämän lukee nopeasti, kun kerran aloittaa.

18. Light my Fire. Matkani Doorsin kanssa, Ray Mazarek. -Lainassa Terolta. Pisimmin lainassa ollut kirjani yhdessä Tears of the Desertin kanssa.

3 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä luvussa olevien kirjojen pino on minulla hieman matalampi, mutta odottavien pino sitäkin korkeampi... Yleensä yritän lukea vain yhtä kaunokirjaa kerrallaan, vaikka tällä hetkellä on kyllä kesken kaksi. Niiden lisäksi on kesken muutama opiskelun takia luvussa oleva kirja. Nälkäpelistä ja Rowlingin uusimmasta ainakin minä pidin, toivottavasti sinäkin. 1984 on lukulistalla, ollut varmaan jo kuinka kauan, mutta tänä vuonna ajattelin sen ihan oikeasti vihdoin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein itselleni itse asiassa alkuvuodesta TBR10-listan, jolla on kymmenen lukulistalla pitkään pyörinyttä kirjaa. Yksi on juuri 1984. Olen vakaasti päättänyt lukea ne kymmenen kirjaa tänä vuonna, vaikka en ole kyllä vielä tähän mennessä saanut luettua kuin yhden...

   Poista
 2. Hauska kuulla, että en ole yksin näiden kirjapinojeni kanssa :D -Itselläni on myös opiskeluun liittyvää kirjallisuutta koko ajan työn alla. Se on sitä ikuista tasapainottelua..

  Heh, nyt pitää ottaa tavoitteeksi, että saamme molemmat sen Orwellin luettua vielä tämän vuoden aikana! :)  VastaaPoista