maanantai 11. helmikuuta 2013

Hienoin näkemäni kirjahylly

Pakko mennä lähemmäs tutkimaan.

Tästä katseenvangitsijasta voi löytyä mitä vaan


Kun saavun asuntoon, kiinnitän huomioni ensimmäisenä kirjahyllyyn. Tuo kodin henkisen pääoman keskus vetää minua puoleensa magneetin lailla, ja heti tilaisuuden tullen on pakko päästä vähintäänkin lukemaan kirjojen selkämyksiä, ja mieluiten lehteilemään kiinnostavimpia löytöjä. Juhlissakin minut löytää todennäköisimmin juuri kirjahyllyn välittömästä läheisyydestä. Usein mukaan myös lähtee lainakirja tai pari, jos hyllyn omistaja ei pysy jämäkkänä.

Vierailin viime lauantaina ystäväni Ailan ja hänen kihlattunsa Teron luona Tampereen Hervannassa. Välittömästi astuttuani olohuoneeseen katseeni kiinnittyi tähän hyllyyn. Tai niin, voiko tätä sanoa hyllyksi, kun hyllyjä ei ole? En ole nähnyt tällaista kirjahyllyä missään muualla. Omistajiensa mukaan tämä palvelee kuitenkin loistavasti. Vaikka ottaisit kirjan alimmasta rivistä, eivät ylimmät kirjat tipu. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kirjoja on paljon, aivan kuten kunnon kirjahyllyssä kuuluukin olla. Hyllyn päällä olevat aarteet viimeistelevät kokonaisuuden: poronsarvi, uniikki lasikoriste, savipilli, afrikkalainen patsas, huuliharppu, kauniita kiviä..


Poronsarvi on Lapin tuliainen.


Keltainen lasikoriste on Ailan pikkusiskon puhaltama.

Hyvinkin vaihtelevankokoiset kirjat sulautuvat hyvin yhteen,
 kun hyllyt eivät aseta rajoituksia.

Fantasia, Jack London, New Age, Juha Vuorinen, sadut
ja dekkarit sopuisasti limittäin.

Jack London on ystäväni pitkäaikaisia
suosikkeja.


Viimeksi näin tämän hyllyn kolme vuotta sitten. Silloin lainasin Terolta kosketinsoittaja Ray Manzarekin kirjan Light My Fire - Matkani Doorsin kanssa. Kiinnostavuudestaan huolimatta en ollut vielä tarttunut siihen, ja niinpä toin sen nyt takaisin lukemattomana. Kerroin, että lainaan sen sitten kirjastosta. Tero totesi kuitenkin, että hänestä voin pitää kirjaa niin kauan, että saan sen luettua:

"Jos sä nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen toit tämän takaisin, niin kyllä mä uskon, että palautat sen sitten toistekin. Tää on hyvä kirja, ei sun tarvi hakea tätä kirjastosta. Mä luotan suhun."

-Kiitos luottamuksesta, Tero. Aion olla sen arvoinen.

Tero, kirjasi on tallessa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti