perjantai 26. lokakuuta 2012

Luettavana juuri nyt


Svein Solemin maalaus kirjastaTroll.Kun näen mielenkiintoisen kirjan, en voi sanoa "ei". Se on pakko lainata tai ostaa saman tien. Tämä korostui viime kesänä, kun olin tekemässä kesälomasijaisuutta kirjastossa. Sanonta "pukki kaalimaan vartiana" kuvaa tilannetta hyvin. Kun asiakas palautti mielenkiintoisen kirjan, nappasin sen saman tien innoissani itselleni. Ei siis ihme, että esimerkiksi kaikki nämä kirjat ovat tällä hetkellä kesken:

1. Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois. 543 päivän reppumatka, Merja Mähkä. -Mielenkiintoinen ja värikäs kirja reppureissaamisesta.

2. Rommipäiväkirja, Hunter S. Thompson. -Thompson on minusta yksi mielenkiintoisimmista kirjailijoista, ja ei pidä unohtaa, että hän on gonzo-journalismin isä. Pelon valtakunta oli niin outo lukukokemus, että pakkohan tämäkin on lukea.

3. Lohikäärmevuori, J.R.R. Tolkien. -Hobitti-elokuvaa odottaessa päätin lukea kirjan uudestaan, tällä kertaa hieman erilaisena suomennoksena. Tove Janssonin kuvitus on ihana, ei ihme, että tämä kirja on keräilijöiden suosiossa.

4. Kehon ja mielen joogaa, Donna Fahri. -Joogaopettajani suosittelema.

5. Autobiography by the Pythons. -Suurinpiirtein viisi kiloa painava, jättikokoinen tiiliskivi. Rehellisyyden nimissä on todettava, että en varmaan saa tätä luettua, vaikka olenkin Monty Python -fani.

6. How to make love like a pornstar. A cautionary tale, Jenna Jameson & Neil Strauss. -Best-Selleriksi noussut elämänkerta. Yllättävän rankka ja nopeatempoinen. Sanotaan näin, että Jamesonilla ei ole ollut kaikkein helpoin elämä.

7. Tears of the Desert, One woman's true story of surviving the horrors of Darfur, Halima Bashir & Damien Lewis. -Kyllä mä tämän vielä palautan, Henna! Oon jo sivulla 101. Sori, että on kestänyt...

8. Yliluonnollinen ilmiö, Richard Wiseman. -Wiseman on kuuluisa psykologi, joka haluaa selittää yliluonnollisina pidetyt asiat luonnollisiksi. "Totuus aivoistamme on tarua ihmeellisempi."

9. The Little White Horse, Elizabeth Goudge. -J.K. Rowlingin rakastama kirja (julkaistu vuonna 1946), joka on hänen mukaansa vaikuttanut Harry Potteriin monella tapaa. Tästä kirjasta pitäisi löytyä esimerkiksi Kielletyn metsän esikuva.

10. Standing out. My look, my style, my life, Katie Price. -Kun haluan saada keskustelua aikaiseksi, otan tämän kirjan mukaan työpaikkani kahvihuoneeseen. Värikäs sadepäivän piristäjä.

11. Troll. The Norwegian Troll, Its Terrifying Life and History, Frid Ingulstad & Svein Solem. -Lainasin alunperin KUTU XV-seminaaripaperini taustamateriaaliksi, mutta tämä on niin hauska, että aion lukea loppuun, vaikka seminaaripaperini onkin jo valmis.

Tekijät ovat lisänneet kirjan alkuun hienon sitaatin, jonka itsekin allekirjoitan:

Today no one would deny that belief, and creativity built upon belief, are a part of cultural history. Nature would be less exiting, and our lives poorer, if belief and fantasy did not also share in our daily journey.

Professor Olav Bo
Katien kirja puuttuu tästä, koska se on parhaillaan työpaikallani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti