torstai 25. lokakuuta 2012

Mitä tuli taas luettua?

Tein koko alkuvuoden graduani, joten viihdelukeminen jäi sivualalle. Tässä kuitenkin lista aikaväliltä tammikuu-lokakuu, osa on kuunneltu äänikirjoina autoa ajaessa. Kuten listasta huomaa, pidän vaihtelusta. Jos jotain linjoja pitäisi vetää, niin voisi kuitenkin todeta, että erityisesti elämänkerrat, fantasia ja huumori ovat sydäntäni lähellä. 

1. Being Jordan - My Story -From the Very beginning, Katie Price. -Vauhdikas ja koukuttava kirja. Suosittelen.

2. Sitaateista ilkeimmät, Leif Eriksson & Kristoffer Lind. -Hauska, erilainen sitaattikirja. "Monet joiden luulee kuolleen, ovat oikeasti vain naimisissa." 

3. Johannes Angelos, Mika Waltari. - Pidin Sinuhe Egyptiläisestä enemmän. Sotaa edeltävä aika kuvattu liian pitkästi.

4. Punainen mekko, Elina Tiilikka. Otteessaan pitävä ja ahdistava kirja. Aika rohkeaa kirjailijalta myöntää, että tässä ammennetaan omista kokemuksista. Päähenkilön kissa (jolle käy huonosti) symboloi ilmeisesti päähenkilön runneltua naiseutta. 

5. 101 paikkaa, joissa ei kannata käydä, Adam Russ. -Hauska. Todella. Voisi ostaa omaksi, vaikka kirjahyllyni onkin jo täynnä.

6. Narnia/ Kaspianin matka maailman ääriin, C.S. Lewis. -Ihan hyvä, mutta pidän enemmän Tolkienista. Tässä oli todella suoria viittauksia Raamattuun, mikä ei toiminut minulle kovin hyvin, koska olen Tolkienin kanssa samoilla linjoilla sen suhteen, mikä on kristinuskon rooli fantasiakirjallisuudessa.

7. Jordan- A whole new world, Katie Price. -Pidän Katien avoimuudesta. Kirjaa lukiessa aloin harmittelemaan Katien ja Peten eroa, koska he olivat niin ihana pari.

8. Eniten vituttaa kaikki, Pasa & Atpo. -Huutonaurua!

9. Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia, Tove Jansson. -Pidin erityisesti Vilijonkka ja Myrsky -tarinasta, jossa oli hienoa symboliikkaa. 

10. Jordan- Pushed to the Limit, Katie Price. -Tässä oli hieman tyhjäkäyntiä, mutta hyvä kuitenkin. 

11. Lävistetyt, Jouni Hokkanen. -Mielenkiintoinen ja hyvin graafinen kirja, joka antoi uusia näkökulmia siihen, miksi ihmiset haluavat muokata kehoaan. Hyvin kirjoitettu, ja kattava.

12. Vielä yksi juttu.. Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftereille trilogian kuudes osa, Eoin Colfer. -Hauska kirja. Herätti hieman ihmetystä, että Adamsin jo kuoltua joku muu jatkaa hänen sarjansa kirjoittamista.

13. Melukylän lapset, Astrid Lingren. Ihana ja tunnelmallinen, tuttu lapsuudestani.

14. Eniten vituttaa parisuhde, Pasa & Atpo. -Huutonaurua!

15. Nauravia naisia,kokoelma. -Odotin enemmän. Osa tarinoista oli liian synkkiä kokoelman nimeen nähden. Eniten pidin vertauksesta: "Hän oli liukas, vahva ja notkea kuin lohi."

16. Lampaansyöjät, Veikko Huovinen. -Huovisen tarinoissa on aina jotain todella sympaattista. Hyväntuulinen tarina.

17. Lemmikkieläin, Veikko Huovinen. -Lampaansyöjät oli parempi, mutta oli tämäkin hyvä. Tässä Huovisella oli selkeä yhteiskunnallinen sanoma.

18. Vastaiskuja inhimillisen elämän puolesta, Kari Uusikylä. -Hyviä kannanottoja liittyen yliopistomaailmaan ja peruskouluun. Välillä homma ei tosin pysynyt kasassa, ja osa teksteistä vaikutti epärelevanteilta. Kaiken kaikkiaan rauhoittavaa kuunneltavaa (kuuntelin tämän siis äänikirjana). 

19. Matkustan melko harvoin ja muita kirjoituksia, Sinikka Nopola. -Nopola on aina ollut sydäntäni lähellä. Tästä pidin myös paljon, ja harmitti, kun loppui. Olisin halunnut lisää.

20. Aaveet asialla (suomalaisten yliluonnollisia kokemuksia kuunnelmina). -Mielenkiintoinen. Äänitehosteet vaan ärsytti.

21. Enon opetukset, Petri Tamminen. -Liian inhorealistinen ja ahdistava. Melkein jäi kesken. Tämän piti kansitekstin perusteella olla hauska, mutta minua ei naurattanut.

22. The Biography: Britney: Inside the Dream, Steve Dennis. Ajoittain tylsä ja toisteinen kirja, mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Sain uusia näkökulmia ja tunsin sympatiaa Britneytä kohtaan.

23. Minuutissa muutokseen; ajattele vähän, muuta paljon, Richard Wiseman. Inspiroiva kirja, jonka ostin myös omaksi.

24. Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa, Erlend Loe. -Ei Loen paras, mutta pidin kirjan alusta ja lopusta. Keskiosa liian toisteinen ja tylsä. Loe on pitkään ollut yksi lempikirjailijoistani.

25. Kolmanneksi eniten vituttaa kaikki, Pasa & Atpo. -Huutonaurua jälleen kerran.

26. Vitsaus, Guillermo del Toro. -Lukemista ei pystynyt lopettamaan, vaikka alun pelottava tunnelma hieman väljähtikin loppua kohti. Minulle uudenlainen, zombimainen tulkinta vampyyreistä. Voisi lukea trilogian muutkin osat.

27. Minä, Ozzy, Ozzy Osbourne. - Aivan loistava. Vaikka en ole fani, tämä tarina yksinkertaisesti vie mennessään. Luin tämän kirjan ensimmäistä kertaa jo kaksi vuotta sitten, ja nyt kuuntelin uudestaan äänikirjana. Lempikohtani oli ehkä se, jossa Ozzy hankki hevosen.

28. Siuntio Silosäkeen tarinat, J.K. Rowling. -Nopeaa ja sujuvaa luettavaa.

30. Eläinten vallankumous, George Orwell. -Edelleen ajankohtainen ja puhutteleva klassikko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti