tiistai 29. heinäkuuta 2014

90 kirjaklassikkoa kiireisille, Henrik Lange


Kannessa on Kissa Begemot Mihail Bulgakovin kirjasta
Saatana saapuu Moskovaan.


Spoilasin juuri itseltäni muutaman kirjaklassikon mitä viihdyttävimmällä tavalla


Tein viikonloppuna mitä hienoimman kirpputorilöydön: ostin Henrik Langen hulvattoman 90 Kirjaklassikkoa kiireisille -sarjakuvateoksen 50 sentillä, kun samasta kirjasesta saa pulittaa esimerkiksi Adlibris-verkkokaupassa 14,90 euroa. Tai noh, tarkalleen ottaen kyseessä oli "neljä pokkaria kahdella eurolla" -alekori, mutta kuitenkin.

Hugh Grant..

Tässä kirjassa Lange tiivistää klassikon toisensa jälkeen neljän sarjakuvaruudun mittaiseksi tripiksi. Piirtojälki oli makuuni karkeaa, mutta toisaalta se sopi humoristiseen kerrontatyyliin erinomaisesti. Teoksen ainoa todellinen varjopuoli oli juonien spoilaaminen. Esimerkiksi Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut -tarinan murhaajan nimi paljastettiin, samoin samasta alekorista Langen kanssa ostamani Umberto Econ Ruusun nimi -teoksen loppuratkaisu. Tuo jälkimmäinen hieman harmitti. Toisaalta huomasin, että 90:n teoksen juonien pikakelaus sai myös unohtamaan luetun suhteellisen nopeasti. Kirjat vain vilisivät silmissäni psykedeelisenä pikakelauksena, ja päällimmäiseksi jäivät spontaanit tunnetilat siitä, mikä romaani saattaisi kiinnostaa, ja mikä ei.

90 Kirjaklassikkoa kiireisille hypnotisoi minut. En kerta kaikkiaan pystynyt laskemaan teosta käsistäni, ennen kuin olin lukenut sen kannesta kanteen. Kirja sekä viihdytti, että antoi erinomaisia lukuvinkkejä. Itse kiinnostuin muun muassa Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva -kirjasta ja Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -teoksesta nyt toden teolla, kiitos Langen. Tähän sarjakuvakirjaan tulen palaamaan vielä monesti, kun kaipaan hyviä lukuvinkkejä.

Punchline kohdillaan.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan mahtavalta :D täytyypä tarkistaa löytyykö kirjastosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kannattaa =) Tämä oli sellainen klassikkokirjojen super-remix.

   Poista
  2. Sainkin jo luettua tämän! Sopivaa viihdykettä työtauoille :D Skippasin kyllä spoilaantumisen pelossa ne kirjat, jotka aion varmasti lukea.

   Poista
 2. Mahtava vinkki. Ja löytyy lähikirjastosta.. taidanpa käydä lainaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen päätös! :) Harvemmin sitä törmä kirjaan, joka olisi samanaikaisesti yhtä viihdyttävä, sivistävä ja nopealukuinen kuin tämä.

   Poista
 3. Eih, repesin tuolle Thérèse Raquinille :D Zolalla on kyllä paljon noita lämpimiä ja pörröisiä tarinoita :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tuo kirja on vielä toistaiseksi vieras, mutta myös Wikipedian Thérèse Raquinille antamat pääteemat ovat sangen lupaavia: "Punishment/Imprisonment" & "Human beast" näin kivoimmat mainitakseni :D

   Poista