keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nainen junassa, Paula Hawkins


Tarina, joka vei mukanaan hitaasti mutta varmasti


Meneepä aika nopeasti. Edellisestä bloggauksestani on jo neljä kuukautta. Syy tähän on yksinkertainen: olen keskittynyt kaunokirjallisuuden ja siitä bloggaamisen sijaan väitöskirjaani, joka on tätä kirjoittaessa kasvanut 159-sivuiseksi. Ja aivan kuten bloggaaminenkin, myös väitöskirjan kirjoittaminen voi olla hyvin addiktoivaa. Mutta mutta.. Sain tänään pitkästä aikaa kuunneltua loppuun äänikirjan, joten ehkä sanon siitä nopeasti pari sanaa.

Paula Hawkinsin huippusuosittu Nainen junassa -trilleri (The Girl on the Train, 2015) lähti liikkeelle  nihkeästi. En pitänyt päähenkilön (Rachel Watson) katkerasta asenteesta, ja koko asetelma tuntui liian ankealta. Niinpä tämä äänikirja jäikin pitkäksi aikaa minulta kesken. Sain itseni kuitenkin palaamaan tarinan pariin uudelleen, ja jossakin kohtaa sitten vain tuli vastaan se kohta, kun tipuin kaninkoloon, enkä voinut enää lopettaa kuuntelemista. Tämä tarina on nimensä mukaisesti kuin juna: kiihtyy hitaasti, mutta etenee sen jälkeen vääjäämättömän vastaanpanemattomasti. 
- Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Luettu on ja tykkäsin. Haluaisin katsoa myös elokuvan.
  Tsemppiä väikkärin tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin tuo elokuva kiinnostaisi kovasti, pitää varmaan hankkia se itselle vaikkapa DVD:nä.

   Kiitos, nyt on todella hyvä kirjoitusvire päällä! :)

   Poista
 2. Kiva, että ehdit välillä väitöskirjan ääreltä blogin pariin.

  Nainen junassa vaikuttaa kiinnostavalta, mutta en vain ole vielä tullut lukeneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä mukavaa vaihtelua, vaikka toki pieni ääni takaraivossani koko ajan muistutteleekin, että tutkimusaineisto odottaa analysoijaansa :D

   Tämä oli todella maineensa veroinen, itse en esimerkiksi arvannut murhaajan henkilöllisyyttä kuin vasta melko lopussa.

   Poista