keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Peter Andre - My World in Pictures and Words, Peter Andre & Michael JosephTämä kirja julkaistiin vuonna 2010, vuosi
Katien ja Peterin eron jälkeen.


Äärimmäisen hillitty elämänkerta


Kuten aiemmasta blogitekstistäni käy ilmi, olen lukenut kaikki Peter Andren ex-vaimon, Katie "Jordan" Pricen omasta elämästään kirjoittamat kirjat. Odotellessani Katien uusinta elämänkertaa tilasin itselleni Amazonesta vaihteeksi Peterin kirjoittaman kirjan.

Näin saisin lukea myös toisen osapuolen version erittäin julkisesta ja katkerasta erosta, josta puhutaan Englannissa edelleen, neljä vuotta eron jälkeen. Päätin siis tehdä hieman vertailevaa kirjallisuudentutkimusta. Tulokset jäivät kuitenkin valitettavan laihoiksi, koska tämä kirja oli hyvin siloiteltu, eikä Peter suostu kertomaan erostaan juuri muuta, kuin että se oli rankka.


Katie ja Peter osasivat herättää huomiota. Kuvissa Katie
odottaa parin ensimmäistä lasta, Junior-poikaa.


Yltiöpäinen pikaromanssi


Katie ja Peter olivat kotimaassaan Beckhameihin verrattava julkkispariskunta, joka eli pitkälti koko elämänsä televisiokameroiden edessä. Itsekin törmäsin heihin alunperin Katie & Peter: The Next Chapter -sarjan kautta.

Katie ja Peter tekivät paljon sellaista, mistä varoitellaan: erittäin nopeasti edennyt romanssi johti ensimmäisen lapsen syntymään ja prinsessahäihin vuodessa. Lisäksi pariskunta tunnettiin näistä: kumppanin nimen tatuoiminen ihoon puolin ja toisin, sekä loputon liuta yhteisiä reality-sarjoja, jollaisten tekeminen on tunnetusti rikkonut monen julkkispariskunnan suhteen. Ero tuli 4,5 vuotta myöhemmin, kun Peter jätti Katien.


Katien mukaan hänen hääpukunsa hinnalla olisi voinut ostaa talon.

Ylitsevuotavaa tahdikkuutta


Peter otti eron erittäin raskaasti, ja tässä kirjassa hän toistelee sitä, miten on nyt rakentanut ympärilleen muurin. Julkisuudessa Peter oli eron jälkeen se osapuoli, joka näytti surevan enemmän. Hän muun muassa itki julkisesti monta kertaa.

Aiemmassa elämänkerrassaan, jota en ole lukenut, Peter oli tietojeni mukaan hyvin avoin. Tässä neljä vuotta uudemmassa kirjassaan hän sen sijaan jättää kertomatta paljon, ja toteaa, että tietyt asiat on parempi pitää yksityisenä.

Tämä on tietenkin tervettä. Varsinkin, kun parilla on lapsia. Oli kuitenkin melkoista lukijan härnäämistä heitellä toistuvasti kommentteja, kuten "toivon, etten koskaan joudu kertomaan lapsillemme, miksi jätin Katien", eikä vähiltäkään paljastaa eron syytä. Jotain hyvin surullista siis tapahtui, mutta kukaan ei kerro mitä!

Kryptinen lukukokemus


Ainoa vinkki, jonka Peter eron syystä lukijalle antoi, oli epäsuora: kirjan sivuille oli painettu pätkiä hänen ennen eroa kirjoittamiensa laulujen lyriikoista, ja niistä Peter kehotti lukijaa vetämään omat johtopäätöksensä. Näiden sanoitusten ja Katien elämänkertojen perusteella kyse oli ilmeisesti siitä, että Katie oli uskoton. Katie itse tosin kielsi kaiken omassa elämänkerrassaan, ja syytti Peteriä sairaanloisen mustasukkaiseksi.

When she said she was out with her friends
I saw her talking and holding his hand
I guess it's like a kick in the face
What did I ever do for you to tread me this way?

(Peter Andre/Call the Doctor)
Has a wife two kids and a three story home
Got all these things yet he's still alone

(Peter Andre/Behind Closed Doors)


Tämä kirja jätti mieleeni päällimmäiseksi kysymyksen siitä, että jos ei halua kertoa juuri mitään, miksi kirjoittaa kirja? Kaiken tämän salailun ja ylenpalttisuuksiin menneen diplomatian ("en sano yhtään pahaa sanaa lasteni äidistä") takia tämä elämänkerta oli ajoittain melko pitkäveteinen. Suurimmat paljastukset olivat tasoa "olen käyttänyt botoxia ja käynyt nenäleikkauksessa".

En kuulunut kirjan kohderyhmään


Ilmeisesti minun pitäisi olla Peter Andre -fani, jotta saisin tästä jotain irti, Amazonen kirja-arvosteluista nimittäin selvisi, että Peterin fanit rakastavat tätä kirjaa. Henkilökohtaisesti pidän kuitenkin paljon enemmän Katien elämänkerroista, koska niissä ollaan paljon avoimempia, ja siksi teksti on kiinnostavampaa.
-En malta odottaa Katien viidettä kirjaa, jota hän kirjoittaa parhaillaan!

Sinällään Peter antoi tässä kirjassa itsestään hyvän kuvan. Niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin:


Nämä vatsalihakset myivät Wembleyn areenan täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti