torstai 4. syyskuuta 2014

FAIL

Palauttamisen vaikeus


Yksi kirjaston kätevimmistä ominaisuuksista on palautusluukku. Ei tarvitse ajoittaa menojaan kirjaston aukiolojen mukaan, ja elämä muuttuu näin kaikin puolin helpommaksi. 

Paitsi jos...

Lainattu (ääni)kirja onkin niin massiivinen, että se ei mahdu palautusluukusta sisään. Ja voin kertoa, että tämä ei ole ensimmäinen kerta. Paksun niteen voi aina avata keskeltä, ja näin puolittaa epäonnistumisen uhan, mutta valtaisat, nähtävästi vailla minkäänlaisia enimmäismittoja olevat äänikirjaboksit eivät moiseen taivu. Hitto vie! 

Monet kirjabloggarit ovat kritisoineet Stieg Larssonin rönsyilevää ja venyttelevää kirjoitustyyliä - asiat voisi sanoa lyhyemminkin. Tällä hetkellä olen sattuneesta syystä täysin samaa mieltä.


Niin lähellä.. mutta ei.

4 kommenttia:

 1. Sinun kirjastossasi sentään on palautusluukku. Oulun kirjastoista ne pantiin ilkivallan takia kiinni. Jotkut tyypit olivat kait tiputelleet luukusta jotain muuta kuin kirjoja tms. Mur mur - ärsyttää! Ehtiihän ne kirjat palauttaa tietysti aukioloaikoinakin, mutta luukku tuo joustavuutta palauttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tuollainen ilkivalta on kyllä todella asiatonta ja ikävää! Onneksi lienee melko harvinaista, itse en ole ainakaan koskaan ennen kuullut, että palautusluukkua olisi poistettu käytöstä moisen vuoksi.

   Itselleni palautusluukku on kullan arvoinen lisäpalvelu, koska olen usein töissä koko kirjaston aukioloajan.

   Poista