maanantai 8. syyskuuta 2014

JORDAN - A Whole New World, Katie Price
Salainen paheeni: Iso-Britannian kuuluisimman glamourmallin elämänkerrat


Pari viikkoa sitten suunnitteilla olevan väitöskirjani tutkimussuunnitelman ajoittain kuivahko lähdekirjallisuus aiheutti vastareaktion: huomasin kaipaavani jotain todella kevyttä, helppoa ja viihteellistä luettavaa. Niinpä nappasin kirjahyllystäni jo kertaalleen luetun JORDAN - A Whole New World -pokkarin (julk. 2007), yhden viidestä glamourmallina maineeseen kohonneen Katie Pricen elämänkerroista. Nämä tapahtumarikkaat ja tunnepitoiset girl talk- hengessä kirjoitetut vuodatukset ovat kuin pinkki ja pörröinen peite, johon on toisinaan mukava kääriytyä. 

Teksti on niin avointa, että melkein tuntuu, kuin Katie olisi läheinen ystävätär, jonka kanssa istuskellaan takkatulen ääressä viiniä siemaillen, henkilökohtaiset tunteet ja tapahtumat jakaen, oli sitten kyse viimeisimmistä rakkauskuvioista, akuutista hiuskriisistä, tai vaikkapa työhuolista. 

Rakkaustarinan nousu ja tuho


JORDAN - A Whole New World on järjestyksessä toinen Katie Pricen elämänkerta. Omissa silmissäni kirja jakautuu aikaan ennen ja jälkeen Katien ja hänen aviomiehensä (nykyään ex-avoimiehensä) Peter Andren ensimmäisen lapsen, Junior-pojan syntymän. Salamarakkauden sekopäinen huuma ja onni vaihtui nimittäin surullisen nopeasti raskaudenjälkeiseen masennukseen, josta alkoi lopulta suhteen hajoamiseen ja avioeroon johtanut laskukierre:

Ten days after Junior was born Pete, Harvey, the baby and I did a shoot for OK! magazine. I must have looked like the perfect mother who had it all - beautiful new baby, loving fiancé and fabulous wedding to look forward to. But as I smiled away I felt this searing pain inside me - it wasn't all perfect.

Nykyajan julkkiksia on toistuvasti verrattu muinaisiin kreikkalaisiin jumaliin: heitä seurataan ja jopa palvotaan, mutta he ovat kuitenkin hyvin inhimillisiä, ja kaikkea muuta kuin täydellisiä. Omalla tavallaan itselleen miljoonaomaisuuden kerännyt ja kotimaassaan äärimmäisen tunnettu Katie Pricekin on moderni kreikkalainen jumalatar: hyvin menestynyt, mutta ei kuitenkaan ihailtava, kiiltokuvamainen hahmo, vaan kaikessa haavaoittuvaisuudessaan, kostonhimossaan (laulajattaret Gina G & Javine saivat tässä kirjassa osansa..) ja kompleksisuudessaan hyvinkin inhimillinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti